Vertel je eigen verhaal

Vertel je eigen verhaal

Vertel je eigen verhaal

Een meubel is meer dan een voorwerp. Een écht meubel vertelt haar eigen verhaal. De vorm, de materialen en het concept vormen de basis.

Hout zegt alles

Het ene hout is het andere niet. En dat heeft niet alleen te maken met het type boom. Juist het klimaat kan twee dezelfde soort bomen totaal verschillend van elkaar maken. De geschiedenis laat zijn sporen na, waardoor écht hout haar verhaal vertelt.

_E1A6926

Duurzaamheid

Ik vind het belangrijk dat wanneer ik iets ontwerp, het ook een lange tijd deel mag uitmaken van jouw leven. Duurzaamheid is voor mij daarbij een kernbegrip. Daarom heeft het mijn voorkeur om met duurzame materialen te werken, zoals staal. En wees niet bang, door de diverse staalbewerkingen kan jij geheel je eigen touch meegeven aan het meubel.

_E1A7125

Ambacht

Naast het gebruik van de juiste en duurzame materiaalsoorten, wordt het verhaal compleet door een unieke en eigen manier van ontwerpen. In een kleine loods werk ik met pure materialen. Om deze materialen zo puur en natuurlijk mogelijk te behouden, hecht ik veel waarde aan de oude ambachten. Het is jammer dat door de jaren heen de oude ambacht van meubelontwerpers is veranderd. Onder andere door de stijgende vraag is het vaak niet rendabel meer om meubels op maat te maken. Massaproductie heeft de overhand gekregen. In mijn loods is deze massaproductie ver te zoeken. De juiste dosis tijd, energie en precisie zullen het mooiste creëren.

_E1A7165

 

About the Author

Leave a Reply