Over Ons

Tommy Laurentzen is een ambachtelijk meubelmaker die interieur vormt naar de wensen van de klant.

Twintig jaar geleden thuis begonnen, is Laurentz Design inmiddels doorgegroeid naar een ruim uitgeruste werkplaats aan de Nijverheidsweg in Nijmegen. De kracht van het bedrijf zit in het individuele aspect. Het meubilair wordt naar de wensen van de klant gevormd. Hij werkt ideeën creatief uit in een ontwerp waarbij elke gewenste stijl mogelijk is, van modern tot klassiek.

Als het ontwerp klaar is, gaat hij aan de slag met de productie van een uniek op maat gemaakt meubel. Daar vertelt hij over: “Ik verlies mezelf in de bouw en wil niets liever dan de klant verrassen met een meubel dat nog mooier is dan ze hadden verwacht. Het moment dat het op de juiste plek staat en ik kan zien dat ik de verwachtingen overtroffen heb… dat is toch wel het beste!”

Inspiratie doet hij op tijdens zijn vele reizen en jaarlijkse bezoeken aan beurzen. Check ook zijn Pinterest. Voor de grotere projecten werkt hij vaker samen met binnenhuisarchitecten en ontwerpers, wat tot bijzondere projecten leidt.

AMBACHT

Tommy werkt enkel met pure materialen. Om deze zo natuurlijk mogelijk te houden, hecht hij veel waarde aan de oude ambacht. “Het is jammer dat door de jaren heen de oude ambacht van meubelontwerpers is veranderd. Onder andere door de stijgende vraag is het vaak niet rendabel meer om meubels op maat te maken. Massaproductie heeft de overhand gekregen. In mijn loods is deze massaproductie ver te zoeken. De juiste dosis tijd, energie en precisie creëren de mooiste meubels. Bovendien vind ik het belangrijk dat een ontwerp ook een lange tijd deel kan uitmaken van een interieur”. Duurzaamheid is daarbij een kernbegrip. Laurentz Design is het bewijs dat oude ambacht en duurzaamheid prima hand in hand gaan. Hij werkt graag met duurzame materialen zoals steigerhout, rvs en glas.